Contact


Deze website wordt gerealiseerd door:

Performers Platform
KvK ‘s-Hertogenbosch 17145329
Contactpersoon Roel van Dongen

Postadres
Sportlaan 7
5242 CN Rosmalen
Bezoek alleen op afspraak


Roel van DongenHallo sitebezoeker,

De man achter Performers Platform is Roel van Dongen, een echte Brabander: Geboren in Breda (1953), opgegroeid in Eindhoven en woonachtig in Rosmalen (‘s-Hertogenbosch). Roel is ruim 33 jaar werkzaam in de entertainmentbranche als beroepsartiest, o.a. als pantomimespeler, mime-animaties, presentaties, (rollenspel)acteur en als muzikale clown in kindershows. Met een ruime (internationale) ervaring als uitvoerend artiest Roelino kent hij de entertainmentmarkt als geen ander.

In 1999 was hij initiatiefnemer en medeoprichter van het Artiesten Belangen Centrum ABC, een landelijke brancheorganisatie voor onafhankelijke artiesten. Roel heeft zijn ervaringen en expertise zo goed mogelijk gebruikt om van een spontaan initiatief een landelijk erkende brancheorganisatie te maken. Vanaf jan. 2001 had hij de functie van directeur binnen de vereniging. Na 17 jaar heeft hij het hele proces geïnitieerd en begeleid om van een vereniging naar een stichtingsvorm te gaan. In het voorjaar van 2018 heeft hij zijn functie als directeur van de Stichting Artiesten Belangen Centrum overgedragen.

Toen was er de Corona-pandemie. De maatregelen die daaruit voortvloeiden hebben een enorme impact gehad op de hele branche en dus ook op het ABC. Het gevolg was dat de zittende bestuursleden zich moesten richten op andere bronnen van inkomsten en veelal een andere carrière starten. Nog steeds betrokken bij het wel en wee van het ABC heeft Roel in jan. 2022 weer het voorzitterschap van de Stichting Artiesten Belangen Centrum (ABC) op zich genomen. Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is Roel het wat rustiger aan gaan doen. In April 2024 heeft hij het ABC weten onder te brengen bij de Kunstenbond.

Roel wordt gezien als een autoriteit op het gebied van artiestenzaken binnen de entertainmentbranche. Hij noemt zichzelf een artistieke duizendpoot en creatief zelfstandig ondernemer.

Voor vragen en/of info over Performers Platform kunt u contact met mij opnemen via onderstaand formulier