Siteclusters

marketing Performers Platform

Vinden en gevonden worden

Er bestaan veel websites op internet waar je vermeldingen van artiesten kan vinden. De meeste van die websites zijn verbonden aan partijen die een belang hebben bij het bemiddelen van getoonde artiesten en muzikanten. Je zult dan ook zelden alle artiesten op één plek vermeld zien staan. Bij sommige sites is er een verdienmodel in de vorm van reclameboodschappen die dan vaak dominant, irritant en schreeuwerig aanwezig zijn.

Het initiatief van Performers Platform heeft geleid tot het concept van de ‘Siteclusters’ en de volgende overzichtelijke websites Artiestenoverzicht en Muzikantenoverzicht.

Nieuw concept: Sitecluster

Onderstaande siteclusters zijn een nieuw concept waarbij verschillende websites met “topdomeinen” aan elkaar gekoppeld zijn en naar dezelfde informatie gaan. Elke cluster is bedoeld voor een specifieke doelgroep of vakgebied binnen de entertainmentbranche. Elke domeinnaam heeft een eigen website met eigen teksten en eigen foto’s met unieke benamingen. Daardoor worden alle websites apart geindexeerd door de verschillende zoekmachines.

Het biedt een duidelijk overzicht van alle onafhankelijke artiesten, muzikanten en performers die een programma of act aanbieden voor organisatoren/progammeurs van o.a. evenementen, festivals, feesten & partijen, congressen, theaters, poppodia, horeca, jaarmarkten, braderieën, winkelcentra of iedereen die iets in de openbare ruimte wil organiseren. Een herkenbaar en duidelijk platform waar zowel de vragende als de aanbiedende partij elkaar kan vinden.

Om de sites rustig en overzichtelijk te houden is ervoor gekozen om geen reclames toe te laten.
Dat betekent wel dat we genoodzaakt zijn om een kleine bijdrage in de kosten te vragen. Deze vergoedingen staan vermeld op de betreffende websites. U kunt zich bij alle siteclusters online aanmelden. Het voldoen van de vergoedingen loopt ook allemaal online via het betrouwbare betalingssysteem van IDeal en Mollie.

Sitecluster Straattheater.nl

Straattheater.nl is een verzamelsite met alle relevante informatie op het gebied van straattheater in NL. De toegevoegde waarde van deze site is dat gemeenten, in het kader van hun beleid, kunnen aangeven wat de gemeentelijke verordeningen zijn en welke vergunningen en eisen ze hanteren t.a.v. artiesten/muzikanten die willen optreden in de openbare ruimtes. Voor artiesten was deze info erg verspreid en moeilijk te achterhalen. Voor een aantal gemeenten zal het overzicht op deze site ongetwijfeld leiden tot een aanzienlijke werkdrukvermindering aan de gemeentelijke info & publieksbalies en telefonische servicepunten.

Via de blog “uw ervaringen” kunt u reageren en/of u mening geven over diverse onderwerpen.

Studenten vinden Straattheater een enorm inspirerend en dankbaar onderwerp voor hun studies en afstudeerprojecten. Ook veel overheden zien aanleiding om allerlei onderzoeken te starten. Op deze site vindt u diverse rapporten, onderzoeken, scripties en andere tekstdocumenten die betrekking hebben op optreden in de openbare ruimten.
Aanmelden gemeenten kan direct via deze link: klik hier.
Aanmelden artiesten kan hier.
Aanmelden muzikanten kan hier.

Sitecluster Zorgentertainment.nl

De site Zorgentertainment.nl biedt een overzicht van allerlei artiesten & muzikanten uit verschillende disciplines die in hun programma-aanbod aansluiting bieden bij de zorgsector. Niet alleen voor feestelijke gelegenheden of bijzondere feestdagen en evenementen, maar ook gewoon voor tussendoor. Binnen de zorgsector worden jaarlijks vele grote en kleine evenementen georganiseerd. De zorgsector is en blijft een zeer belangrijke doelgroep binnen de entertainmentbranche. Deze website geeft de mogelijkheid voor artiesten & muzikanten om hun programma gericht aan te bieden en daardoor aan te sluiten aan de groeiende behoefte van ontspanning.
Een vermelding op deze sitecluster staat garant voor een plaatsje heel hoog in de zoekresultaten voor alle zoekopdrachten waar o.a. de woorden zorg, entertainment, senioren, muzikant en/of artiest in genoemd worden. Behoort de zorgsector tot uw doelgroep dan is dat een reden te meer om ervoor te zorgen dat u als performer er bij staat…
Ga naar aanmelden zorgentertainment.nl

Sitecluster Huiskameroptredens.nl

De meeste artiesten/muzikanten komen het best tot hun recht in een intieme setting met een stil, aandachtig publiek. Dit is één van de redenen waarom huiskameroptredens in Nederland en België als waardevolle aanvulling worden beschouwd op andere podia. Dat podium beperkt zich al lang niet meer tot singer/songwriters! Ook bands, verhalenvertellers, cabaretiers, stand-up comedians, variété artiesten en vele anderen hebben de weg naar de huiskamer gevonden.
Wil jij als artiest/muzikant ook gewoon weer eens vrij van techniek je ding doen voor publiek? Waarin je je optreden terugbrengt naar de menselijke maat? Want zeg nou zelf, wat is leuker: voor 50 man spelen in een bomvolle huiskamer of voor 50 man in een half lege zaal? Dit is het platform waar deze kleinschalige ontwikkelingen bij elkaar komen en zo cultuur weer een plek in de huiskamers krijgt.
Ga naar aanmelden huiskameroptredens.nl

Sitecluster Schoolvoorstellingen.nl

Bij scholen op het gebied van cultuuronderwijs bestaat een grote behoefte om cultuureducatie met kwaliteit in de klas te krijgen. Bij die scholen ontbreekt vaak de kennis en de tijd om deze behoefte goed in te vullen. Cultuuronderwijs moet een integraal onderdeel zijn van het basispakket. Behalve als ontspanning en leren met plezier is aangetoond dat artiesten, muzikanten en andere performers absoluut een bijdrage leveren aan de kunstzinnige, persoonlijk en maatschappelijke vorming van leerlingen binnen het huidige onderwijssysteem.
Ga naar aanmelden Schoolvoorstellingen.nl

Sitecluster Festivaloverzicht.nl

Festivaloverzicht.nl geeft een no-nonsens overzicht van de verschillende festivals in Nederland. Duidelijke info zonder reclames en andere commerciële uitingen! Vermeldingen van o.a. locatie, openingstijden, contactgegevens, entreeprijzen, rechtstreekse link naar de website van uw festival/evenement en/of naar de on-line kaartverkoop.
Een eerste vermelding is GRATIS. Wilt u daarna uw vermelding verlengen dan betaalt u een kleine bijdrage in de kosten. Het geeft u een plaatsje heel hoog in de zoekresultaten voor alle zoekopdrachten met daarin het woord festival.
Reden te meer om uw festival of evenement aan te melden via aanmelden festivals.