Mogelijkheden community

carnival-mask-851x315

Deze website heeft een zgn. interactieve community.

Steeds vaker horen wij dat collega’s besluiten om met social media te willen stoppen. Met name gebruikers van Facebook. Zij hebben genoeg van de steeds vaker voorkomende (sluik)reclames op de pagina’s en zijn dat meer dan beu. Ook heeft men steeds minder vertrouwen dat dit medium zich houdt aan de afspraken en verplichtingen met betrekking tot de privacywetgeving. De trend om ook voor jezelf reclame en promotie te verrichten vervuild de diverse discussiegroepen en prikborden. Het niveau van de communicatie is veelal erg laag en oppervlakkig. Er wordt teveel ongenuanceerd gepost. Er zijn te weining groepsbeheerders die toezicht houden op het niveau en de onderwerpen binnen de vakgerichte groepen. Het toepassen van censuur gebeurd inconsequent. Er bestaat weining transparantie als het gaat over het te voeren beleid, zeker als het gaat om de afspraken en deals die gemaakt zijn inzake auteursrechten en streamingsdiensten. Hoog tijd dus voor dit particulier initiatief!

Mogelijkheden

– Bezoekers van de website kunnen zich GRATIS aanmelden

– Alle leden krijgen, nadat ze zich hebben geregistreerd, een eigen profielpagina met informatie over zichzelf

– Op deze profiel- of ledenpagina wordt een overzicht getoond van alle leden. Je kunt er zoeken op naam, maar je kunt ook sorteren op ‘laatst actief’. Alle leden worden in deze lijst opgenomen en elke foto linkt naar de profielpagina van het betreffende lid

– De leden kunnen elkaar vriendschapsverzoeken en privé-berichten sturen

– Leden kunnen berichten publiceren en berichten uitwisselen

– Leden kunnen groepen maken en deelnemen aan groepen

Daarnaast kun je er de activiteiten stream van de persoon vinden, die je kunt vergelijken met een ‘wall’ op Facebook. Hier worden de laatste updates in weergegeven.

Tevens bevat deze website een compleet en professioneel forum. Samen met de mogelijkheden van de interactieve community is dit een erg ijzersterke combinatie met veel mogelijkheden!

Het component “Gebruikersgroepen” staat ingeschakeld. Daarmee kan iemand die lid is van een groep ervoor kiezen om alleen updates uit deze groep te bekijken. Ook zijn hier de mededelingen te vinden, welke de sitebeheerder wil delen.