Kennisbank


PerformersPlatform.nl is een online kennisbank waarin artiesten, muzikanten en performers alle beroepsondersteunende informatie kunnen vinden die nodig is om artiest te worden en artiest te blijven, ongeacht de discipline waarin ze werken.

Sommige artiesten, muzikanten of performers werken in vaste dienst, de meeste werken als zelfstandige professional (freelancer). Er komt steeds meer vraag naar amusement en het publiek en opdrachtgevers stellen steeds hogere eisen aan de professionaliteit. Dat betekent dat ze alles goed op orde moet hebben, ook de zakelijke kant. Performers Platform helpt daarbij!

‘Workflow solutions’

Als artiest wil je jezelf creatief en artistiek ontwikkelen en probeer je het beste uit jezelf te halen. Je wilt alleen maar bezig zijn met je optredens. PerformersPlatform.nl ondersteunt de artiest door (nood)zakelijke en vakgerichte informatie voor hen te verzamelen en uit te zoeken. Het gebruik van deze kennisbank met branchegerichte oplossingen, juridisch en fiscale informatie bespaart veel tijd. Performers Platform geeft inzicht in de meest essentiële zaken. U krijgt uitleg van verschillende regels en wetgeving; taaie en saaie materie in begrijpelijk Nederlands.

Missie

Het geven van allerlei impulsen is nodig om zowel artiesten, muzikanten, performers en kunstenaars ertoe te bewegen de wereld van de uitvoerende kunsten overzichtelijker en transparanter te maken. Belangrijk daarbij is dat er één herkenbaar en duidelijk platform is waar zowel de vragende als de aanbiedende partij elkaar kan vinden. Vandaar het initiatief van Performers Platform om middels deze website een bijdrage te leveren om deze doelstelling te bereiken.

In Nederland zijn naar schatting zo’n 22.000 à 25.000 mensen full-time professioneel werkzaam als artiest en/of muzikant. Een veelvoud hiervan is actief betrokken in het semi-professionele of amateur-circuit. De informatie, vakkennis en netwerken die nodig zijn zodat deze groep zichzelf creatief en zakelijk verder kan ontwikkelen, zijn tot op heden erg versnipperd en nooit centraal geïnventariseerd. Deze website is een centraal informatiepunt waar artiesten, muzikanten, performers, uitvoerende kunstenaars en iedereen, die ook maar op enigerlei wijze betrokken is bij performing-arts, WEL geholpen wordt om zijn weg te vinden.

Alles wat de uitvoerende artiest, muzikant, kunstenaar of performer nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en om zijn netwerk verder uit te breiden, is te vinden op dit platform. Reden te meer om ervoor te zorgen dat u als performer zich ook aansluit….

Social media

Performers Platform is ook vertegenwoordigd op Facebook en LinkedIn met eigen discussiegroepen en pagina’s. Daarbij wordt altijd doorgelinkt naar de siteclusters van Performers Platform.

Prominent op internet

Door het combineren en samenvoegen van genoemde initiatieven is Performers Platform hard op weg om in Nederland een prominente plaats te verwerven binnen de entertainmentbranche. Ook op Internet is de website van Performersplatform.nl met alle gelinkte en gerelateerde siteclusters een initiatief waar men niet meer omheen kan!