Platform exclusief voor artiesten, muzikanten en andere performers. 


PerformersPlatform.nl is een online kennisbank waarin artiesten, muzikanten en performers alle beroepsondersteunende informatie kunnen vinden die nodig is om artiest te worden en artiest te blijven, ongeacht de discipline waarin ze werken.

‘Workflow solutions’

Als artiest wil je jezelf creatief ontwikkelen en probeer je het beste uit jezelf te halen. Je wilt alleen maar bezig zijn met je optredens. Performers Platform favicon Performers Platform ondersteunt jou door (nood)zakelijke en vakgerichte info voor je te verzamelen en uit te zoeken. Het gebruik van deze kennisbank met branchegerichte oplossingen, juridisch en fiscale info bespaart je veel tijd en geeft inzicht in de meest essentiële zaken. Je vind uitleg van verschillende regels en wetgeving; taaie en saaie materie in begrijpelijk Nederlands. Daarnaast is er een unieke koppeling met diverse ‘siteclusters’ waarmee je jouw marketing kan verbeteren.  

Vakgerichte en beroepsondersteunende informatie

favicon Performers Platform biedt belangrijke informatie om als artiest aan het werk te gaan en te blijven, ongeacht de discipline waar je in werkt.  

Juridische & fiscale achtergronden

favicon Performers Platform geeft inzicht in de meest essentiële juridische en fiscale zaken. Uitleg van verschillende regels en wetgeving. Taaie en saaie materie in begrijpelijk Nederlands.

Verbeter uw marketing

favicon Performers Platform laat je profiteren van vermeldingen op doelgerichte websites (siteclusters) tegen geringe vergoedingen. De websites zijn gericht op o.a. huiskameroptredens, zorgentertainment, schoolvoorstellingen en straattheater. Je krijgt als artiest direct contact met geïnteresseerde klanten en opdrachtgevers. Er is geen financieel belang van derden inzake bemiddeling.

Idee beschermen

favicon Performers Platform biedt de mogelijkheid om een juridisch correcte bewijsregistratie te verzorgen van ideeën en concepten in het kader van het auteursrecht. Je staat daarmee sterk in het bestrijden van plagiaat. Deze dienst is notarieel ondersteund met een depottermijn van 10 jaar.

Uitbreiden netwerk 

favicon Performers Platform verstuurt geen periodieke nieuwsbrieven. Wel willen wij je graag op de hoogte houden van nieuwe trends, topics en ontwikkelingen. Meld je hier GRATIS aan voor opname in ons mailbestand.

Community & forum 

favicon Performers Platform is initiatiefnemer van Artiestenplatform.nl, een  interactieve en onafhankelijke internet community met dezelfde functionaliteiten als Facebook. Geen reclames, geen samenwerking met bedrijven en/of andere derde partijen en een strikt privacybeleid. Aanmelden voor een GRATIS account klik hier.

Meesterartiest als coach

favicon Performers Platform wil nieuw talent ondersteunen en hun deskundigheid bevorderen door de overdracht van kennis en vaardigheden via het klassieke meester-gezel principe, nieuw leven in te blazen. Je kunt op verzoek ondersteuning en/of persoonlijk advies krijgen van diverse Meester-artiesten/coaches. Dit kan in de vorm van lessen, masterclasses, telefonisch consult, Skype-sessie, persoonlijk gesprek of bezoek op jouw locatie. Bekijk de mogelijkheden.

Facebook, LinkedIn en Instagram

favicon Performers Platform is ook vertegenwoordigd op de 3 meest populaire social-media met eigen discussiegroepen en pagina’s. Daarbij wordt altijd doorgelinkt naar Performers Platform. Like ons op InstagramFacebook en sluit je aan op LinkedIn.

kleedkamer Performers Platform

Missie

Het geven van allerlei impulsen is nodig om zowel artiesten, muzikanten, performers en kunstenaars ertoe te bewegen de wereld van de uitvoerende kunsten overzichtelijker en transparanter te maken. Belangrijk daarbij is dat er één herkenbaar en duidelijk platform is waar zowel de vragende als de aanbiedende partij elkaar kan vinden. Vandaar het initiatief van Performers Platform om middels deze website een bijdrage te leveren om deze doelstelling te bereiken.

In Nederland zijn naar schatting zo’n 22.000 à 25.000 mensen inkomensafhankelijk en full-time werkzaam als artiest en/of muzikant. Een veelvoud hiervan is actief betrokken in het semi-professionele of amateur-circuit. De informatie, vakkennis en netwerken die nodig zijn zodat deze groep zichzelf creatief en zakelijk verder kan ontwikkelen, zijn tot op heden erg versnipperd en nooit centraal geïnventariseerd. Deze website is een centraal informatiepunt waar artiesten, muzikanten, performers, uitvoerende kunstenaars en iedereen, die ook maar op enigerlei wijze betrokken is bij performing-arts, WEL geholpen wordt om zijn weg te vinden.

Alles wat de uitvoerende artiest, muzikant, kunstenaar of performer nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en om zijn netwerk verder uit te breiden, is te vinden op dit platform.

Prominent op internet

Sommige performers werken in vaste dienst, de meesten werken als zelfstandige professional (freelancer). Er komt steeds meer vraag naar amusement en het publiek en opdrachtgevers stellen steeds hogere eisen aan de professionaliteit. Dat betekent dat je alles goed op orde moet hebben, ook de zakelijke kant. Performers Platform helpt je daarbij!

Door het combineren en samenvoegen van genoemde initiatieven is Performers Platform hard op weg om in Nederland een prominente plaats te verwerven binnen de entertainmentbranche.
Ook op Internet is de website van Performersplatform.nl met alle gelinkte en gerelateerde siteclusters een initiatief waar men niet meer omheen kan!